Știrile Zilei

Se schimbă vremea!Furtuni și ploi însemnate cantitativ/BUZĂUL,SUB COD PORTOCALIU

          Administraţia Naţională de            Meteorologie a emis avertizări nowcasting de furtună pentru mai multe judeţe din ţară,pentru ziua de miercuri,03.07.2019.BUZĂUL,SUB COD PORTOCALIU.

loading...

UPDATE: Prefectul Carmen Ichim a convocat astăzi o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, ca urmare a unei avertizări meteo cod portocaliu emisă în această dimineață și care vizează 16 județe ale țării (inclusiv Jud. Buzău) și Municipiul București.

Conform avertizării meteo, valabilă până mâine dimineață la ora 3.00, în sudul, sud-estul și local în centrul și estul țării există posibilitatea producerii unor fenomene periculoase precum intensificări puternice ale vântului, vijelii, căderi de grindină și precipitații însemnate cantitativ.

La propunerea prefectului Carmen Ichim, CJSU Buzău a aprobat activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își va desfășura activitatea la sediul ISU Buzău pe durata avertizării emise de meteorologi.

Meteorologii anunță pentru județul BUZĂU vreme deosebit de caldă,urmată spre seară de furtuni violente,vijelii și cantități de apă semnificative.ANM a emis un cod portocaliu de vreme severă în această dimineață pentru 16 județe din sud-estul țării,printre care și BUZĂU.

Se vor semnala: grindină de dimensiuni mici și medii, vijelie, averse ce vor cumula 25…35 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Avertizarea a intrat în vigoare astăzi,03.07.2019,ora 10.00 și este valabilă până mâine,04.07.2019,ora 03.00.

În funcție de intensitatea și durata fenomenelor meteorologice,ANM va actualiza mesajele,prin avertizări imediate.

 

Mihai Șontică

 

 

loading...