Știrile Zilei

Zonă roșie de accidente | DECIZIE!

Numărul tot mai mare de accidente grave produse într-o zonă periculoasă de pe Șoseaua Nordului le-a determinat pe autorități să ia decizia: Vor fi montate separatoare de sens de la coborârea de pe podul de la Bere până dincolo de benzinăria Lukoil.

Până și șoferii experimentați se tem să circule pe aici, în timp ce alții devin victime ale propriei neatenții. Numai în ultima lună a anului aici s-au produs două accidente grave.


În prima zi a anului, un bărbat de 50 de ani a fost accidentat mortal în timp ce încerca să traverseze centura, prin dreptul fabricii de bere.
loading...

Însăși configurația zonei de la Fabrica de bere este una periculoasă, iar asta pentru că șoferii care coboară podul dinspre Dedeman înspre pasarela Nehoiu ating viteze de peste 100 de kilometri pe oră. Din partea dreaptă, de pe breteaua ce iese de sub pod, se apropie șoferi care ori nu se asigură la încadrarea pe Șoseaua Nordului, ori nu au timp să vadă mașinile care rulează din spate cu viteze amețitoare.

Un alt scenariu de producere a accidentelor are la bază tot neatenția la volan. Unii șoferi opresc pentru a vira la stânga pe strada Veteranilor, înspre Micro XIV, însă sfârșesc loviți din spate de alte mașini, care rulează cu viteză mare. Un astfel de accident a avut loc pe 23 decembrie, atunci când un taxi cu doi pasageri la bord a fost spulberat din spate de Loganul unui bucureștean care cobora de pe pod. Taxiul se încadrase la stânga pentru a vira pe Veteranilor.

Soluția pentru reducerea numărului de accidente produse aici ar putea fi amenajarea unui sens giratoriu, dacă lățimea șoselei ar permite acest lucru. Viteza de deplasare a mașinilor în zonă ar scădea direct proporțional cu riscul de producerea a tragediilor. „Precedentul” a fost deja creat la Autorola, acolo unde, de la amenajarea rondului, nu s-a mai produs NICIUN accident rutier.

loading...

Buzău Alert

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

  • Solutie si mai eficienta: Montarea separatoarelor pe toata lungimea centurii! Sunt 3 puncte in 14 km in care poti intoarce legal, fara riscuri!