Știrile Zilei

BOMBĂ CU CEAS! Buzău, pericolul neștiut (foto)

Mii de buzoieni trec zilnic pe el, dar puțini știu că abia se mai ține, din cauza vechimii și a lipsei reparațiilor. Podul rutier de la Marghiloman a devenit un pericol pentru siguranța traficului, iar municipalitatea a decis să intervină.

Din podul rutier care face legătura între Bulevardul Republicii și strada Horticolei au început să se desprindă bucăți de beton. Câteva fotografii apărute de curând în mediul online le dau frisoane participanților la trafic și pietonilor care trec zilnic prin zonă. Crăpăturile vizibile apărute în beton și rugina de pe elementele metalice i-au făcut pe unii cetățeni să se adreseze conducerii Pirmăriei.

loading...

Problema este în atenția autorităților locale de mai mult timp, însă abia anul acesta a fost luată decizia unei intervenții rapide, care să înlăture starea de pericol. Soluția, reparația capitală a podului rămas neconsolidat vreme de aproapte o jumătate de secol.

Potrivit spuselor primarului Constantin Toma, problemele au apărut la începutul anilor 2010, însă nimeni nu le-a dat importanța cuvenită. Semnalele de alarmă au început acum câțiva ani, după ce o bucată de beton a fost la un pas să se prăbușească peste o mașină care circula pe sub pod.

Noua conducere a Primăriei Buzău a luat în serios mesajele venite dinspre cetățeni și au decis să facă o analiză a situației din teren. În perioada imediat următoare va fi demarat un studiu care să releve gradul de degradare a structurii de rezistență  și a căii de rulare, după care la pod se va interveni cu lucrări urgente de reabilitare.

De menționat că podul de la Marghiloman a fost construit în 1970, iar de atunci nu a beneficiat niciodată de reparații capitale. El deservește traficul auto și pietonal în zona Barierei Brăilei.

loading...