Politică Știrile Zilei

Viceprimarul din Vadu Pașii, la un pas să fie DEMIS!

Ședință de Consiliu Local plină de tensiuni și surprize, astăzi, la Vadu Pașii. Opoziția a încercat să răstoarne echilibrul de putere din deliberativul local și aproape a reușit să îl demită pe viceprimarul liberal Georgescu Cristinel. Încercarea s-a soldat cu ieșirea din sală a consilierilor liberali, în frunte cu primarul Gheorghe Firon.

Ședința de astăzi a Consiliului Local al comunei Vadu Pașii a avut pe ordinea de zi doar patru proiecte de hotărâre, dar discuțiile au durat aproape două ore. Motivul, opoziția întărită din consiliu, coagulată în jurul consilierului ALDE, Nicolae Chijer, a propus un proiect suplimentar privind demiterea actualului viceprimar, Cristinel Georgescu.

loading...

După un scurt comentariu privind legalitatea proiectului, primarul Firon și aleșii liberali au părăsit sala. Motivul, proiectul de demitere depus de opoziție nu avea azivul de legalitate de la secretara Primăriei, care a absentat după ce aseară s-ar fi internat în spital.

  • ALDE și PSD au bătut palma în Consiliul Local, creând o nouă majoritate.

Aleșii rămași în sală, zece la număr, au dezbătut și aprobat proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi. Opoziția s-a organizat în jurul consilierului ALDE Nicolae Chijer, care a reușit să formeze o nouă majoritate: 4 consilieri ALDE, trei de la PSD, 2 de la UNPR și unul de la BUN (Blocul Unității Naționale). Până acum, aleșii PSD votau alături de PNL, sprijinind proiectele primarului. Astăzi însă, coaliția PSD – ALDE a început să funcționeze, în defavoarea conducerii liberale a Primăriei.

Două dintre cele patru proiecte de hotărâre au vizat noua societate de salubritate a comunei, ce va funcționa în subordinea Consiliului Local. Aleșii nu au fost de acord cu salariile propuse de putere viitorilor angajați, motiv pentru care au redus din remunerațiile acestora. Toate proiectele au trecut.

  • S-a sunat la poliție.

Ședința nu a fost lipsită de incidente. Unul dintre bărbații prezenți în sală a avut o dispută verbală cu un consilier local, motiv pentru care președinta de ședință a solicitat tuturor sătenilor prezenți să părăsească sala. Pentru că doi cetățeni nu doreau să iasă, președintele de ședință a sunat la poliție. Oamenii legii nu au mai venit, cei doi părăsind sala, în cele din urmă.

După aprobarea celor patru acte normative, a venit rândul proiectului suplimentar introdus de opoziție, demiterea actualului viceprimar. Deși se bazau pe sprijinul tuturor formațiunilor politice din opoziție, cei rămași în sală au avut surpriza să constate că unul dintre consilieri a dispărut pur și simplu chiar în momentul votului. Este vorba despre consilierul UNPR Voi…..

CITEȘTE ÎNTREAGA ȘTIRE AICI!

loading...