Știrile Zilei

Comunicat Sanitas Săpoca | 70 de pacienți în cod penal păziți de o infirmieră, un asistent și un instructor

Sanitas Săpoca a postat pe pagina de Facebook un comunicat în care face apel la calm și unitate, după evenimentele tragice care au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Reamintim că patru oameni au murit și 9 sunt în stare gravă după ce un barbat internat a intrat în saloane și i-a lovit cu un stativ.

Peste 70 de pacienți, unii în cod penal, sunt păziți de un asistent, o infirmieră și un instructor

Conducerea sindicatului Sanitas Sapoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care și au pierdut viata pacienții din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! Lupta sindicala prioritara pentru noi a fost continua pentru deblocarea posturilor, deoarece numararul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuții intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătății și nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil ca în weekend o asistenta, un instructor și o infirmiera sa rămână sa supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și în cod penal. Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l- a sesizat de fiecare data în întâlnirile pe care le – am avut cu conducerea spitalului și memoriile către minister. A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuti. De asemeni, sporul de periculozitate de 75% pe care l- am avut ni s-a diminuat la 50%,motivand ca nu sunt bani. Sindicatul a acționat în instanta spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condițiile precare în care lucram și speram ca cineva va lua decizii corecte pentru siguranța noastră cât și a pacientilor. Dragi colegi. Știu lupta noastră e dificila dar vom continua indiferent câte piedici ni se vor pune. Fiți calmi, uniți și împreună vom învinge!

Comunicat Sanitas Săpoca